Nieuwe ouders

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het als ouder heel lastig kan zijn om een fijne, passende plek te vinden voor uw kind. Op deze site hebben we ons best gedaan om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de sfeer, manier van lesgeven en van de manier waarop we op Montijn omgaan met elkaar.

“Help mij het zelf te doen”

Maria Montessori

Als je het ons vraagt, is dit de kern van het Montessorionderwijs. Wij willen kinderen, samen met hun ouders, helpen zich te ontwikkelen en ontplooien tot zelfstandige, verantwoordelijke jonge mensen. Dit doen we, van begin tot eind, van dag één in het Kinderdagverblijf tot aan het einde van groep 8 wanneer we afscheid nemen van elkaar.

Montessori kindcentrum

Montessori Kindcentrum Montijn bestaat uit een samenwerking tussen KION kinderopvang en basisschool Montijn. Zij werken nauw samen aan de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar.

Voor uw kind betekent dit dat het op een vertrouwde plek naar de kinderopvang en vervolgens naar school gaat, want het kinderdagverblijf, de peutergroep en de buitenschoolse opvang zitten samen met de basisschool in hetzelfde gebouw.

Kinderdagverblijf Montijn (0-4 jaar)

Kinderen vanaf acht weken tot vier jaar kunnen de hele dag bij ons terecht. Ze krijgen de ruimte om te groeien, spelen en leren samen met andere kinderen van verschillende leeftijden.

Peutergroep Montijn (2-4 jaar)

Als uw peuter twee jaar wordt, is hij of zij van harte welkom bij de peutergroep. Hier leert uw kind de dingen die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Denk aan samen spelen, delen, wachten op je beurt en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek.

Basisschool Montijn (4-12 jaar)

En dan is het moment aangebroken dat uw kind staat te trappelen om écht naar school te gaan! Voor ouders vaak een spannend moment, dat beseffen wij heel goed.

Veel kinderen zijn al vertrouwd met de visie van Maria Montessori, de medewerkers van het kindcentrum en het gebouw zelf, wat de overgang naar de basisschool een stukje kleiner maakt.

Maar ook wanneer u helemaal nieuw bent op MKC Montijn, weten wij zeker dat uw kind zich binnen korte tijd als een vis in het water voelt!

Buitenschoolse opvang (BSO) Montijn (4-13 jaar)

Bij de BSO kan uw kind op zijn of haar eigen manier bijkomen van de schooldag. Buitenspelen op het mooie groene schoolplein met leeftijdsgenoten, wegdromen in een boek, een kunstwerk maken of meedoen aan een van de activiteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren.

Ouders aan het woord

Alle medewerkers van MKC Montijn helpen u graag wanneer u vragen heeft. Maar ervaringen van andere ouders zijn natuurlijk ook een onuitputtelijke bron van informatie.

Wij geven graag een aantal ouders het woord:

“De goede sfeer, leren in je eigen tempo en de aandacht voor de creatieve vakken, dat is wat onze kinderen fijn vinden op school. Dit was ook mijn eigen ervaring, 30 jaar geleden. Dat maakt Montijn voor mij extra bijzonder!”
– Lilly

“In groep 4 kwam onze dochter op Montijn. Wat een fijne sfeer hangt er op school. Ze wordt ‘gezien’ en kan hier echt zichzelf zijn. Er is aandacht voor elkaar en het Montessori materiaal geeft haar een goede ondersteuning naast de reguliere methode. Onze dochter gaat nu met veel plezier naar school en wij hebben een prettig contact met school.
We zijn ontzettend blij dat we deze stap in groep 4 gezet hebben.”

Merijn

“Destijds koos ik voor Montijn vanwege het Montessorischool onderwijs, het vrij bewegen, werken op niveau, ontwikkelen in gedrag zowel het leren met diverse leeftijden en groepen, zo ook de muzieklessen. Het continu rooster maakt dat er goede vaste planningen zijn. Ik draai al een aantal jaren mee en ben op diverse manieren geholpen met het gedrag van mijn kinderen. Ik zou zo deze keuze weer maken.”
– Linda

Enthousiast?

Zijn u en uw kind enthousiast na het bekijken van onze site?

Dan verwelkomen wij u graag voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.