Biologie Plus School

Van kinderen wordt verwacht dat zij op steeds jongere leeftijd een mening hebben en een keuze kunnen maken. En naarmate ze ouder worden zullen ze steeds meer beslissingen moeten nemen.

Biologie leert leerlingen observeren, de dingen om hen heen te begrijpen en uiteindelijk zelfstandig keuzes maken. Een Biologie Plus School kiest voor biologie. Zij kiest ervoor leerlingen voldoende bagage mee te geven opdat ze een weloverwogen antwoord kunnen geven op bovenstaande vragen.

Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk dat ouders aanspreekt omdat het voor zelfstandige, kritische en bewuste leerlingen zorgt. Hiervoor is de juiste kennis, attitude en vaardigheid nodig rondom gedrag, voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Een Biologie Plus School geeft hun leerlingen een voorsprong waar ze de rest van hun leven van profiteren.

Het Groene Schoolplein

Met de verhuizing van de toenmalige basisschool De Triangel naar het huidige pand, lieten we een prachtig, net gerealiseerd, groen schoolplein achter. Met pijn in het hart, want er zaten honderden uren werk van vrijwilligers in.

Geconfronteerd met een nieuw schoolplein met vrijwel alleen stoeptegels, ontstond al vrij snel het idee om opnieuw met een eigen groen schoolplein aan de slag te gaan.

Input van kinderen, hulp van professionals en fantastische vrijwilligers hebben inmiddels gezorgd voor een groen schoolplein dat nog mooier is dan het vorige.

Tijdens schooltijd en erna wordt er volop gebruik van gemaakt en daar zijn we erg trots op.

< Basisschool